Mitä tarkoittaa hypertensio

eli kohonnut verenpaine?

Kovastikin kohonnut verenpaine (Hypertensio) on usein oireeton tai oireet ovat epämääräisiä. Jatkuvasti koholla oleva verenpaine vaurioittaa sydäntä, verisuonia, aivoja ja munuaisia. Se on maailmanlaajuisesti eniten terveitä elinvuosia vähentävä riskitekijä.

Painetason voi selvittää vain mittaamalla. Kohonneen verenpaineen diagnoosi ei ääritapauksia lukuun ottamatta koskaan perustu kertamittaukseen. Aina tarvitaan useita mittauksia, mielellään kotona toteutettu viikon mittainen mittaussarja.

Verenpaineen hoito elintavoin kannattaa aloittaa jo silloin, kun paine on kohonnut yli ihanteellisen tason. Jos verenpaine todetaan kohonneeksi (ensimmäisen asteen hypertensio) 4-6 kuukauden seurannan aikana, aloitetaan lääkehoito. Hoitamalla verenpaine hyvin ehkäistään monia ikäviä sairauksia.

Ikä

Korkea verenpaine yleistyy iän myötä. Riski sairastua siihen kasvaa iän myötä, ja se on erityisen yleinen iäkkäillä aikuisilla.

Fyysinen passiivisuus

Säännöllisen liikunnan puute voi johtaa painonnousuun, lihavuuteen ja epäterveellisiin elämäntapoihin, jotka kaikki voivat edistää korkean verenpaineen kehittymistä.

Tupakka ja alkoholi

Savukkeiden polttaminen tai muiden tupakkatuotteiden käyttö voi vahingoittaa verisuonia ja lisätä korkean verenpaineen riskiä.

Raskaus

Raskausajan kohunnut verenpaine on yleinen sairaus, joka vaikuttaa moniin raskaana oleviin naisiin. Se määritellään verenpaineeksi 140/90 mmHg tai korkeammaksi 20 raskausviikon jälkeen.

HealthManager Pro sovellus

Verenpainemittarien lukemat voidaan siirtää Bluetooth-yhteydellä tai skannaamalla HealthManager Pro sovellukseen helppoa ja selkeää seurantaa varten. Voit myöhemmin jakaa tulokset myös terveydenhuollon tarjoajan kanssa. Lue lisää täältä.

Suunniteltu ja kehitetty Saksassa

Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja kehitetään Ulmissa, Saksassa. Jokainen laite testataan tarkasti, jotta varmistetaan, että se on valmistettu korkeiden laatu- ja tarkkuusvaatimusten mukaisesti.